Компенсація крайових шумових спотворень на цифровому зображенні - Фразе-Фразенко, О. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглядається метод компенсації шуму та шумових спотворень на цифровому зображенні. Метод передбачає використання спрощеної процедури та може бути використаний для підвищення якості виділення контурів в системах захисту інформації, де при ідентифікації та аутентифікації використовується термограма лиця особи

The article discusses the method of compensation of noise and distortion noise on the digital image. The method involves the use of the simplified procedure. The method can be used to improve the quality of edge detection in information security systems, where the identification and authentication is used by a person face thermogram
Keywords: ідентифікація; аутентифікація; контур; шум; термограма; дифузія; identification; authentication; contour; image noise; thermogram; diffusion