Формування ринкового інституціонального середовища інноваційної діяльності - Архієреєв, Сергій Ігоревич; Волоснікова, Наталія Миколаївна (Донецький національний технічний університет, 2004)
Визначена важливість інституціонального середовища в інноваційному процесі. Проаналізовано використання терміну "інновація" в світовій економічній літературі. Представлений аналіз механізму створення і поширення інновацій. Розглянуто структуру інституціонального забезпечення інноваційної діяльності. Наголошено на важливості удосконалення інституціонального середовища інноваційної діяльності яке с важливою умовою активізації інноваційної діяльності в Україні.
Keywords: інноваційна діяльність; інституціональне середовище; державна інноваційна політика