Методичні вказівки до практичного заняття № 6 "Методичні рекомендації для розрахунку теплоізоляції комплекту індивідуальних засобів захисту працюючих від охолоджування і часу допустимого перебування на холоді" - Горбенко, Вероніка Володимирівна; Кузьменко, Олена Олексіївна; Макаренко, Вікторія Василівна; Мезенцева, Ірина Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Мета роботи − ознайомитися: • з основними термінами для визначення теплоізоляції комплекту засобів індивідуального захисту працюючих при виконанні робіт на відкритих територіях в холодну пору року; • з послідовністю розрахунку середньої величини сухого теплового потоку (qп) і належної величини теплоізоляції (Iк) комплекту ЗІЗ з урахуванням температур і часу допустимого перебування на холоді; • з методикою розрахунку комплекту одягу для захисту працюючих від холоду.
Keywords: терморегуляція; дефіцит тепла в організмі; тепловий комфорт; локальне охолодження; тепловіддача