Використання водневого палива в транспортній та енергетичній галузях: переваги та виклики - Матющенко, Олександр Вікторович; Зіньковський, Артем Олександрович; Босюк, Альона Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Вивчено перспективи використання водневого палива в транспортній та енергетичній галузях, проаналізовано його переваги та основні виклики. Розглянуто екологічну безпеку, високу енергоефективність і потенціал водню як альтернативного джерела енергії. The prospects for the use of hydrogen fuel in the transport and energy sectors are studied, its advantages and main challenges are analyzed. Environmental safety, high energy efficiency and the potential of hydrogen as an alternative energy source are considered.
Keywords: водневе паливо; екологічна безпека; енергетика; інфраструктура; hydrogen fuel; environmental safety; energy; infrastructure