Можливість використання природних пластових розсолів як інгібіторів гідратоутворення - Дмитренко, В. І.; Зезекало, І. Г.; Світлицький, В. М.; Іванків, О. О. (НТУ "ХПІ", 2006)
У роботі розкрита можливість використання природних пластових розсолів як інгібіторів гідратоутворення в системі видобутку і підготовки природного газу.
Keywords: концентрація; пластовий розсол