Методичні вказівки для виконання індивідуального завдання з навчальної дисципліни "Бюджетування податків і зборів на підприємстві" - Ткаченко, Марина Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою навчальної дисципліни «Бюджетування податків і зборів на підприємстві» є формування системи знань для складання бюджету податкових витрат підприємства, який є одним з інструментів податкового менеджменту і дозволяє визначати напрями максимізації фінансових результатів і поліпшення фінансово-економічного стану підприємства. У процесі вивчення дисципліни необхідно вирішити такі завдання: навчити досліджувати особливості фінансово-господарської діяльності суб’єкта підприємницької діяльності як бази бюджетування; з’ясувати сутність та взаємозв’язок бюджету підприємства та бюджету податків та зборів; опрацювати основні етапи організації та розробки методичних основ бюджетування податків і зборів; опрацювати технології розробки податкового бюджету підприємства; дослідити методичні основи оцінювання виконання бюджету податків і зборів підприємства та напрямів його удосконалення; сформувати практичні навички у студентів щодо впровадження бюджетування загальнодержавних і місцевих податків і зборів. Предметом навчальної дисципліни є порядок, правила та механізм бюджетування податків і зборів на підприємстві. Метою цього видання є забезпечення студентів, що навчаються за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування», інструкційно-методичними матеріалами, необхідними для виконання індивідуального розрахункового завдання з навчальної дисципліни «Бюджетування податків і зборів на підприємстві».
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; банківська справа; підприємницька діяльність