Анализ точности гибридного метода при расчете электрического поля внутри неоднородного электромагнитного экрана - Скобликов, Алексей Юрьевич (НТУ "ХПИ", 2011)
В статті наведено порівняльний аналіз гібридного методу розрахунку напруженості електричного поля, що проникає всередину полого тонкостінного електромагнітного екрану, що має структурні неоднорідності типів «отвір довільної форми» та «щілина». Досліджено точність розрахунку напруженості електричного поля для різних зон внутрішнього об’єму електромагнітного екрану. Досліджено фактори, що обумовлюють похибку розрахунку напруженості електричного поля гібридним методом. Встановлені межі застосовності гібридного методу.

The comparative analysis of the hybrid method for estimating electric field, penetrating a thin-wall electromagnetic shield with «orifice of arbitrary shape» and «chink» structural inhomogeneities is presented in the article. The accuracy of electric field estimation in different zones of the inner space of an inhomogeneous electromagnetic shield is studied. The sources and the level of the error in estimation of electric field with the hybrid method are figured out. The limit of the hybrid method applicability is defined.
Keywords: радиоэлектронное оборудование; МЭМП; метод конечных элементов; неоднородность