Робоча навчальна програма навчальної дисципліни "Спеціальні питання філософії" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2012)
Метою вивчення "Спеціальних питань філософії" є переконання студентів у тому, що філософія є методологічною основою сучасної науки і соціальної практики, а тому вони мають оволодіти необхідними навичками самостійного аналізу актуальних питань, які постають перед суспільством. Тому програма передбачає поглиблене вивчення сенсу суспільного буття, діалектики природного та соціального, ролі свідомості в процесі формування людини, системи зв’язків та відносин, в яких здійснюється життєдіяльність людей.
Keywords: позитивізм логічний; фальсифікаціонізм; Поппер К.; кумулятивізм; Кун Т.; анархізм; Фейєрабенд П.; пізнання; знання наукове; діяльність пізнавальна; істина; методологія; дослідження наукові; логіка; розуміння; семантика; синергетика; евристика