Самостійні заняття фізичними вправами під час карантинних заходів - Юрченко, Вікторія Борисівна (My University, 2023)
Фізичне виховання – це складова всебічного розвитку людини. Воно забезпечує фізичний розвиток індивіда, зміцнює здоров'я, морфологічне і функціональне вдосконалення організму в цілому. Людина, яка регулярно виконує фізичні вправи є більш активною, мобільною, життєрадісною, а рівень її працездатності та результативності значно вищій за рівень людини, що нехтує виконанням фізичних вправ і веде малорухливий спосіб життя. Фізичне виховання є обов’язковою умовою для формування здорового покоління з гармонійним розвитком фізичних і духовних якостей. Саме тому в усіх навчальних закладах проводять регулярні заняття фізкультурою, проте під час карантинних заходів, в умовах онлайн навчання заняття фізкультурою набувають самостійного характеру. Студент повинен: 1. Вміти самостійно організовувати заняття фізкультурою. 2. Мати уявлення про форми самостійних занять фізичною активністю та вміти розподіляти свої заняття протягом дня. 3. Знати правила організації і проведення самостійних занять фізкультурою. 4. Мати уявлення про самоконтроль під час виконання вправ та вміти стежити за показниками фізичного і психічного стану свого здоров’я.
Keywords: методичні вказівки; фізична культура; спорт; дистанційне навчання; вища освіта; навчальний процес