Готовність студентів до саморозвитку: сутність і структура - Михайличенко, Валентина Євдокимівна; Канівець, Марина Вікторівна (Українська інженерно-педагогічна академія, 2011)
У статті розкрито сутність і структуру поняття «готовність до саморозвитку». Проаналізовано результати поточного дослідження, яке проводилося на базі НТУ «ХПІ». Запропоновано рекомендації по активізації формування готовності до саморозвитку. Описані перспективи подальшого дослідження.

The essence and structure of the concept "readiness for self-development" are disclosed in the article. The results of the current research that has conducted at NTU "KhPI" are analyzed. The recommendations are given as far as activization of the formation of readiness to self-development. The prospects of further research are described.
Students' readiness for self-development: essence and structure
Keywords: самопізнання; самооцінка; впевненість; рефлексія; самоефективність; self-knowledge; self-appraisal; self-confidence; reflection; self-efficiency