"Зелена" трансформація економіки: бар’єри та можливості сталого розвитку - Демьохіна, Олена Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті розглянуто проблеми еколого-економічного стану навколишнього природного середовища та розкрито сутність "зеленої" моделі економічного розвитку та актуальність її впровадження в Україні. Обґрунтовано необхідність оптимізації у використанні природно-ресурсного потенціалу.

The article considers the problems of ecology-economic state of the natural environment and the essence of the "green" economic development model and the relevance of its implementation in Ukraine. The necessity of optimizing the use of natural resource potential.
Green transformation of the economy: barriers and possibilities of sustainable development
Keywords: екологія; екологічна безпека; природні ресурси; відходи; ecology; ecological safety; natural resources