Пневматичний рівнемір - Дубовець, Олексій Миколайович; Литвиненко, Ігор Іванович; Подустов, Михайло Олексійович; Беспалов, Кирил Ігорович (ДП “Український інститут промислової власності”, 2013)
Пневматичний рівнемір, що містить вимірювальну трубку, занурену в контрольоване рідке середовище, джерело тиску та вимірювальний прилад, причому верхній кінець вимірювальної трубки закріплений із дотриманням герметичності на корпусі пневмоємності, що складається з розширювача і циліндра з поршнем, який з'єднаний за допомогою штока з приводом, під вимірювальною трубкою встановлений тарілчастий клапан, закріплений на кінці троса, розташованого всередині вимірювальної трубки і жорстко пов'язаного з поверхнею барабана, встановленого на осі всередині розширювача пневмоємності й з'єднаного за допомогою важеля, закріпленого на його бічній стінці, і кривошипного механізму зі штоком поршня, а в розриві троса на відстані h l ) 3 ,1 2, 1 (   від точки A звисання троса з барабана встановлена компенсуюча пружина, де h - відстань тарілчастого клапана від вимірювальної трубки і d h ) 4, 0 3, 0 (  , де d - діаметр вимірювальної трубки.
Keywords: патент; корисна модель; рівнемір; вимірювальна техніка; рідке середовище; ротаметр