Залучення процесу оптимізації коду, як компоненти при функціонуванні складних відкритих систем - Райко, Г. О.; Чорний, С. Г.; Козуб, Н. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто аспекти застосування процесу рефакторінгу та оптимізації коду при проектуванні складних відкритих систем. Розглянуто окремі фактори, які слід враховувати при прогнозуванні та управлінні стабільним розвитком регіону.

Some aspects of the process of refactoring and code optimization in the design of complex open systems. Separate factors which must be taken into account at prognostication and management stable development of region are considered. Considered methods of prognostication of basic indexes which the state and development of region depends on.
Keywords: рефакторінг; складні системи; фактори; регіони; оптимізація; програмні коди