Морально-психологічні аспекти допомоги дітям у складних неонатальних випадках - Шаполова, Вікторія Валеріївна; Кохан, А. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
У даній темі розглядається морально-психологічна проблема дітей у складних неонатальних випадках, тобто передчасно народжених або з особливостями у пренатальному періоді розвитку. Розглядаються причини актуальності обраної теми. Описуються психоемоціональні етапи переживання матері з цього приводу та можлива поведінка батьків відносно дитини та шляхи оптимізації взаємозв’язку в цьому випадку.

This topic examines the moral and psychological problem of children in complex neonatal cases, that is, those born prematurely or with features of the prenatal period of development. The reasons for the relevance of this topic are considered. The psychoemotional stages of the mother's experience about this and the possible behavior of the parents in relation to the child and the ways of optimizing the relationship in this case are described.
Moral and psychological aspects of assistance to children in complex neonatal cases
Keywords: неонатальний період; передчасні роди; соціаьно-психологічна допомога; розвиток; neonatal period; premature birth; development; socio-psychological assistance