Телеметричні системи моніторингу динамічних навантажень на валах трансмісійних систем - Черкашин, Дмитро Володимирович; Губський, Сергій Олександрович; Чухліб, Віталій Леонідович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У статті виконано огляд телеметричних систем, що застосовуються для вимірювання обертальних коливань у галузях промисловості. Показані переваги і недоліки різних принципів вимірювання і передачі виміряних даних з валів, що обертаються в лініях приводу прокатних станів та трансмісійних систем. Наведено опис розроблених цифрових телеметричних вимірювачів обертальних коливань у складі стаціонарної системи моніторингу динамічних навантажень з функціями діагностики зносу (кутових зазорів) за допомогою яких проводиться спостереження за крутним моментом, який допомагає запобігти поломки, дозволяє планувати технічне обслуговування і збільшує продуктивність.

The article provides an overview of telemetry systems used to measure rotational vibrations in industrial sectors. Indications advantages and disadvantages of various principles of measurement and transmission of measured data from shafts rotating in the drive lines of rolling mills and transmission systems. The article describes the developed digital telemetry meters of rotational vibrations as part of a stationary dynamic load monitoring system with functions for diagnosing wear (angular gaps), which are used to monitor the torque, which helps prevent breakdowns, allows you to plan maintenance and increases productivity.
Telemetry systems for monitoring dynamic loads on transmission system shafts
Keywords: напруження; момент; датчики; привод; прокатний стан; редуктор; вал; динамічні удари; трансмісійна система; stress; moment; sensors; drive; rolling mill; reducer; shaft; dynamic beats; transmission system