Сутність стратегій розвитку підприємства: класифікаційний аспект - Побережний, Роман Олегович (Запорізька державна інженерна академія, 2016)
У статті розглянуто сутність поняття "стратегія" та розкрито позиції щодо її формування. Проаналізовано підходи до класифікації стратегій розвитку підприємства та запропоновано її уточнення шляхом структурування за рівнем ієрархічності стратегічного управління та введення додаткових класифікаційних ознак.

In the article, the essence of the concept of "strategy" was reviewed and its formation positions were uncovered. Approaches to classification of enterprise development strategies have been analyzed. It was also proposed to clarify the classification by structuring by level of the hierarchy of strategic management and imposing additional classification attributes.
The essence of enterprise development strategies: classification aspect
Keywords: стратегія розвитку; корпоративні стратегії; конкурентні стратегії; функціональні стратегії; класифікаційні ознаки; strategy development; corporate strategy; competitive strategy; functional strategies; classification attributes