Біохімічні і мікробіологічні основи харчової та бродильної технології - Зінченко, Марія Георгіївна; Тихомирова, Тетяна Сергіївна (My University, 2023)
Наведено характеристики та методи культивування мікроорганізмів, застосовуваних у харчової та бродильної технології; розглянуті технологічні основи промислових виробництв, що базуються на використанні мікроорганізмів (харчових дріжджів, пива, оцту). Розглянуті питання спеціальної мікробіології. Деякі розглянуті теми забезпечено прикладами розв’язання задач. Призначено для студентів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» всіх форм навчання.
Keywords: навчальний посібник; мікроорганізми; метаболізм; ультрамікроби; вода; ферменти; культивування; патогенна мікрофлора