Розвиток тракторобудування в Україні: між минулим та майбутнім - Кривоконь, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2013)
Стаття присвячена аналізу періоду створення та розвитку тракторобудування на теренах України з початку ХХ сторіччя до сьогодення. Розкриваються передумови розробки сільськогосподарських машин та особливості технічних характеристик перших тракторів, подано рекомендації щодо відродження галузі тракторобудування в Україні.

The article analyzes the period of creation and development of tractor in Ukraine since the beginning of the twentieth century to the present. The preconditions of agricultural machines development and specification features of the first tractor are uncovered, recommendations for the revival of tractor industry in Ukraine are submitted.
Keywords: сільськогосподарські машини; тяговий автомобіль; гусеничний трактор; моторобудування; індустріалізація; українське тракторобудування; tractor; traction car; tractorbuilding; crawler tractor; industrialization