Характеристики джерел тепла електрофізичних методів розмірної обробки металів - Головко, Л. Ф.; Носуленко, В. І.; Чумаченко, О. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Описано якісні і кількісні характеристики джерел тепла електрофізичних методів розмірної обробки металів і на цій підставі визначені області їх раціонального застосування. Динамічний тиск середовища – це керуючий чинник, що визначає енергетичні і технологічні характеристики відомих різновидів електричних розрядів, які застосовують для металообробки. Стаціонарні і нестаціонарні електричні розряди, маючи однакову фізичну природу, відрізняються тривалістю.
Keywords: раціональне застосування; динамічний тиск середовища; електричні розряди; характеристики; металообробка; технологічні режими