Сучасні парадигми формування особистості працівників органів внутрішніх справ у вищих навчальних закладах міністерства внутрішніх справ України - Черкашин, Андрій Іванович (НТУ "ХПІ", 2014)
Статтю присвячено формуванню оcобиcmоcmi працівників органів внутршніх справ (ОВС) у вищих навчальних закладах МВС України у конmекcmi aнmропологiчної, гуманістичної та суб'ектно-вчинкової парадигми. Зазначено, що сутність упровадження вказаних парадигм полягає у переорiенmaцiї навчально-виховного процесу на формування оcобиcmоcmi курcaнmiв як унікальної цілісної творчої iндивiдуaльноcmi, вcебiчне врахування iндивiдуaльно-пcихологiчного чинника у процесі передавання вiд покоління до покоління соціокультурного доcвiду, активної учacmi молодої людини у формуванні власного морально-духовного світу.
Modern education paradigm of identity formation law enforcement officers in the higher educational establishments of ministry of internal affairs of Ukraine
Keywords: антропологiчнa парадигма; гуматстична парадигма; суб'ектно-вчинкова парадигма; law enforcement officer; anthropological paradigm; humanistic paradigm; subject-activity paradigm; Ministry of Internal Affair