Дослідження напружено-деформованого стану металоконструкцій мостових кранів з різними конструкціями механізму пересування - Губський, Сергій Олександрович (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено порівняння впливу різних конструкцій механізму пересування мостових кранів на напружено-деформований стан їх металоконструкцій. Досліджено вітчизняну конструкцію механізму пересування крана на «викатних» буксах Харківського заводу «ПТУ» та фірми «КОНЕКРЕЙНС УКРАЇНА». Ресурс металоконструкції останнього крана буде менш залежати від його механізму пересування завдяки конструктивним та технологічним рішенням в самому механізмі.

Comparison of influence of various designs of the mechanism of movement of bridge cranes on the intense deformed condition of their metalwork is carried out. Are investigated a domestic design of the mechanism of movement of the crane on axle boxes of the Kharkov plant "PTU" and KONEKREYNS UKRAINE firm. The resource of a metal construction of the last crane will depend less on its mechanism of movement thanks to constructive and technological decisions in the mechanism.
Research is strained - the deformed condition of a metalwork of cranes with various designs of mechanisms Movement
Keywords: букса; колесо; навантаження; bridge crane; movement mechanism; metal construction