Методичні вказівки з фінансового планування інвестиційних проєктів - Єфременко, Тетяна Миколаївна; Кононенко, Ігор Володимирович; Лобач, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Однією з умов успішного розвитку фірми є постійний пошук нових бізнесів-ідей, що визначають напрямки розвитку компанії. У сучасних умовах на управлінські рішення фірми все більше впливають такі зовнішні фактори навколишнього середовища, як конкуренція, науково-технічний прогрес, зміни податкового законодавства, процентних ставок, валютних курсів та інше. У цих умовах питання фінансового планування інвестицій набуває життєво важливого, стратегічного значення для розвитку фірми, тому що від того, у що вкладе свій капітал компанія, як вона розпорядиться своїми коштами, буде залежати її успіх або неуспіх у майбутньому. Вкладаючи капітал у ті або інші активи, керівництво фірми розраховує на те, що вкладені кошти принесуть певну вигоду в майбутньому. Довгострокове вкладення економічних ресурсів з метою одержання вигід у майбутньому являє собою процес інвестування. Інвестування має на увазі перетворення фінансових ресурсів у продуктивні активи, за допомогою яких ці вигоди можуть бути отримані. Інвестиційні рішення є вкрай важливими в області прийняття управлінських рішень, тому що вони безпосередньо впливають на створення й збільшення вартості компанії.
Keywords: методичні вказівки; фінансове планування; інвестиційні проєкти; грошові потоки; фінанси; гроші