Основи наукових досліджень - Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Подустов, Михайло Олексійович; Вельма, Володимир Іванович; Бабіченко, Юлія Анатоліївна; Кравченко, Яна Олегівна; Красніков, Ігор Леонідович (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2021)
У навчальному посібнику розглянуті загальні відомості про науку та наукові дослідження, загальні та окремі методи наукового пізнання, складові елементи наукових досліджень, наведені рекомендації для аналізу та обробки науково-технічної інформації, а також розглянуті питання науково-технічної творчості у розв’язанні проблемних ситуацій та побудови математичних моделей в умовах невизначеності. На конкретному прикладі пояснені основні етапи виконання науково-дослідної роботи та створення об’єкту промислової власності. Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів технічних спеціальностей, що вивчають дисципліну "Основи наукових досліджень", а також може бути корисний аспірантам та науковим співробітникам.
Keywords: навчальний посібник; наука; класифікації наукових знань; принцип детермінізму; принцип відповідності; принцип доповнюваності; методи пізнання; емпіричні методи; науково-технічна інформація; бібліотечно-бібліографічна класифікація; науково-технічна патентна інформація; промислова власність; стохастична невизначеність; нечіткі множини