Бактерицидні властивості діацилгліцеринів ω-3 ненасичених жирних кислот - Некрасов, Павло Олександрович; Решетняк, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
В роботі отримано лляну олію, що збагачено діацилгліцеринами, шляхом ферментативної етерифікації та гліцеролізу відповідно за допомогою іммобілізованих препаратів ліпаз Ліпозим RM IM та Новозим 435 ("Novozymes", Данія). Досліджено бактерицидну дію одержаного продукту.

In present work DAG flaxseed oil was obtained by means of enzymatic esterification and glycerolysis with immobilized lipases preparations Lipozyme RM IM and Novozym 435 (Novozymes, Denmark). Bactericidal properties of product obtained were investigated.
Keywords: харчування здорове; продукти функціональні; олія лляна; гліцероліз ферментативний; етерифікація