Некрасов, Павло ОлександровичРешетняк, Н. В.2016-05-272016-05-272008Некрасов П. О. Бактерицидні властивості діацилгліцеринів ω-3 ненасичених жирних кислот / П. О. Некрасов, Н. В. Решетняк // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ", 2008. – № 43. – С. 32-36.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21768В роботі отримано лляну олію, що збагачено діацилгліцеринами, шляхом ферментативної етерифікації та гліцеролізу відповідно за допомогою іммобілізованих препаратів ліпаз Ліпозим RM IM та Новозим 435 ("Novozymes", Данія). Досліджено бактерицидну дію одержаного продукту.In present work DAG flaxseed oil was obtained by means of enzymatic esterification and glycerolysis with immobilized lipases preparations Lipozyme RM IM and Novozym 435 (Novozymes, Denmark). Bactericidal properties of product obtained were investigated.ukхарчування здоровепродукти функціональніолія ллянагліцероліз ферментативнийетерифікаціяБактерицидні властивості діацилгліцеринів ω-3 ненасичених жирних кислотArticle