Особливості ціноутворення на наукову продукцію - Климентова, Марія Віталіївна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В науковій доповіді проведено аналіз основних підходів до ціноутворення на наукову продукцію університетів: витратний підхід (базується на підрахунку всіх витрат на створення продукту з урахуванням прибутку. Недолік — ігнорування попиту; оцінка споживчої цінності (орієнтація на цінність, яку продукт несе для користувача. Часто використовується у B2B-секторі); конкурентний аналіз (порівняння з аналогічними розробками або цінами на подібні продукти); ліцензійне ціноутворення (продукт продається у вигляді ліцензії, і ціна залежить від обсягу прав, термінів та території використання).
Keywords: ціна; ціноутворення; наукова продукція; методи; моделі; університети