Підвищення енергоефективності роботи електронасосних агрегатів - Кириченко, Олександр Сергійович (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті проведений аналіз способів енергозбереження та підвищення енергоефективності роботи сучасних електронасосних агрегатів. Встановлено, що зменшення втрат потужності в вузлах тертя електронасосного агрегату з тригвинтовим насосом призводить до зменшення споживаної потужності приводного електродвигуна

This paper analyzes ways of energy saving and energy efficiency increase of present-day electric motor pump. It is determined that the reduction of power losses in friction units of electric motor pump with three-screw pump reduces the power consumption of the drive motor
Keywords: енергозбереження; електродвигун; вузол тертя; тригвинтовий насос; тиск мастила; energy efficiency; electrical pump aggregate; friction unit