Методологія та організація наукових досліджень - Поворознюк, Анатолій Іванович; Панченко, Володимир Іванович; Філатова, Ганна Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Посібник дає системне уявлення про методи та засоби організації наукових досліджень в предметній галузі інформаційних технологій і забезпечує теоретичну та практичну підготовку для виконання науково-дослідної практики магістрів та дипломного проектування, а також формування у майбутніх фахівців навичок ведення науково-дослідних робіт і їх оформлення. Предметом дисципліни "Методологія та організація наукових досліджень" є вивчення методології та організації наукових досліджень, математичних методів побудови моделей об'єктів дослідження, обробки експериментальних даних пасивних та планування активних експериментів, оформлення науково-технічної документації. Призначено для магістрів спеціальностей 8.05010201 "Комп'ютерні системи та мережі", 8.05010202 "Системне програмування" і 8.05010203 "Спеціалізовані комп'ютерні системи" бакалаврату 6.050102 "Комп'ютерна інженерія", а також для наукових працівників у галузі інформаційних технологій.
Keywords: класифікація наук; наукознавство; наукові ступені; наукове дослідження; математичне моделювання; планування експерименту; плани високих порядків; перевірка гіпотез; дисперсійний аналіз; психологія творчості; наукова творчість