Сучасні інформаційно-комунікаційні технології та їх роль в освіті - Козяр, М. М. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглянуто впровадження ІКТ у навчальний процес ВНЗ і відповідних засобів навчання, можливостей здійснення електронного, мобільного, всепроникаючого, перевернутого та змішаного навчання студентів, їх переваг і недоліків, а також перспектив подальшого використання в освітньому процесі.

The article deals with the implementation of ICT educational process of high school and commodities learning opportunities of electronic, mobile, pervasive, inverted and blended learning students, their strengths and weaknesses, as well as prospects for further use in education.
Modern information-communication technologies and their role in education
Keywords: змішане навчання; електронне навчання; інформаційно-освітнє середовище; мобільне навчання; перевернуте навчання; pervasive learning; blended learning; e-learning; mobile learning