Склад вогнетривкої маси - Семченко, Галина Дмитрівна; Шутєєва, Ірина Юріївна; Кобець, Наталія Юріївна; Кущенко, Марія Олександрівна; Повшук, Василій Володимирович (ДП “Український інститут промислової власності", 2010)
Склад вогнетривкої маси, який містить корунд та добавку легкоплавкого оксиду, який відрізняється тим, що як добавку використовують оксид олова і гідролізований етилсилікат при такому співвідношенні компонентів, мас. %: корунд – основа ; оксид олова – 0,3-3,2 ; гідролізований етилсилікат (в перерахунку на SiO₂) – 1,0-3,6.
Keywords: патенти; корисна модель; вогнетривка кераміка; вогнетривка маса; механічна міцність; корунд; оксид олова; гідролізований етилсилікат