Особливості емоційного вигоряння лікарів різних спеціальностей - Козаренко, Я. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Робота присвячена вивченню такої розповсюдженої проблеми, як синдром професійного вигоряння, а також рівня професійного вигоряння у лікарів різних спеціальностей. Предметом та метою роботи стали дослідження рівня професійного вигоряння лікарів–стоматологів та реаніматологів, виявлення особливостей емоційного вигоряння, порівняльний аналіз цих показників. В ході дослідження опрацьовані данні досліджень по професійному вигорянню лікарів та проведене власне дослідження, яке свідчить про те, що в лікарів анестезіологів-реаніматологів рівень професійного вигоряння вищій, ніж у лікарів-стоматологів.

The scientific work is devoted to the study of such common problem as professional burnout syndrome, as well as to the degree of influence of professional burnout on the doctors of various specialties. Subject and purpose of the work are the study of the level of professional burnout of doctors-dentists and resuscitators, and determination of the characteristics of burnout, including a comparative analysis of these indicators. During the research I worked on the research data on professional burnout of doctors and own research was carried, that suggests that anesthesiologists-resuscitators have the level of the professional burnout higher than dentists.
Features of burnout for doctors of different specialties
Keywords: деперсоналізація; синдром; професія; стоматолог; реаніматолог; анестезіолог; professional burnout; depersonalization; syndrome; doctor