Методичні вказівки до практичної роботи "Стиль плавання на спині" з навчальної дисципліни "Фізичне виховання", спеціалізація з виду спорту "Плавання" - Родигіна, Віта Петрівна; Блошенко, Олена Іванівна; Бабаджанян, Вікторія Володимирівна; Курій, Олена Володимирівна; Ширяєва, Світлана Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки до проведення практичної роботи з навчальної дисципліни «Фізичне виховання», спеціалізація з виду спорту «Плавання» розроблено для забезпечення доступного та логічного структурованого викладу навчального матеріалу. Наявність затвердженого силабуса дисципліни забезпечує систематичність і відповідність навчальної теми вимогам освітньої програми. У матеріалах методичних вказівок до проведення практичної роботи міститься інформація, яка дозволяє систематизувати для викладачів та набути знання й практичні навички студентам університету з теми заняття «Стиль плавання на спині». При підготовці методичних вказівок використані навчально-методичні видання з плавання. Методичні вказівки містять інформацію про техніку плавання способом (стилем) на спині, історію розвитку цього способу, а також методичний комплекс навчання плаванню способом на спині. Дані методичні вказівки призначені для самостійного вивчення теоретичної частини студентами неспортивних факультетів технічних закладів вищої освіти (ЗВО) 1 – 3 курсів денної форми навчання усіх спеціальностей першого бакалаврського рівня вищої освіти, для вивчення техніки плавання способом на спині та виконання практичної роботи. Структура методичних вказівок включає вступ, основний зміст, структуру виконання практичної роботи, критерії оцінки та рекомендовані джерела інформації для додаткового вивчення. У додатках надано зразок титульного аркушу, питання для самоконтролю, експрес-завдання для виконання практичної роботи.
Keywords: методичні вказівки; практична робота; плавання; стиль плавання; плавання на спині; фізичне виховання