Інформаційно-екстремальний алгоритм навчання системи керування вирощуванням сцинтиляційних монокристалів - Довбиш, А. С.; Козьмін, Ю. С.; Берест, О. Б. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто інформаційно-екстремальний алгоритм навчання інтелектуальної системи керування вирощуванням сцинтиляційних монокристалів з паралельно-послідовною оптимізацією системи контрольних допусків на ознаки розпізнавання. Реалізацією запропонованого алгоритму здійснено на прикладі системи керування вирощуванням монокристалів.

The information extreme learning algorithm of intellectual control scintillation monocrystal growth system with parallel series optimization of acceptance tolerances system on recognition signs was considered in this article. The implementation of this algorithm was performed on control scintillation monocrystal growth system.
Keywords: техніка мікропроцесорна; адаптивність; розпізнавання; оптимізація; допуск контрольний