Забезпечення фінансової стійкості підприємства під час війни - П'ятак, Тетяна Вікторівна (Національна академія Національної гвардії України, 2025)
Метою дослідження є аналіз теоретичних основ та практичних аспектів забезпечення фінансової стійкості підприємства в умовах воєнного стану, виявлення основних загроз для фінансової стабільності бізнесу та розроблення напрямів підвищення ефективності управління фінансовими ресурсами. Основними завданнями дослідження є узагальнення сутності і структури фінансової стійкості підприємства; визначення впливу воєнних факторів на фінансову стабільність; пропозиція заходів з мінімізації фінансових ризиків у кризових умовах; обґрунтування ролі державної підтримки у відновленні фінансової спроможності підприємств.
Keywords: фінансова стійкість; економіка; воєнний стан; фінансова політика; підприємства; джерела доходів; диверсифікація; резервні фонди; фінансова дисципліна