Екстремальні швидкісні динамічні стани внутрішньокамерного завантаження барабанного млина - Науменко, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Зареєстровано ефект виникнення подвійного максимуму безрозмірних комплексних критеріїв сдвигового шару внутрішньокамерного завантаження барабанної млини. Показано, що виникнення тихохідного локального максимуму критеріїв обумовлено лавиноподібним руйнуванням контактів між частинками і зрідженому зернистої середовища. Запропоновано використовувати такий режим роботи для підвищення енергетичної ефективності тонкого подрібнення .

The effect of tumbling mills intrachamber filling shifting layer integral dimensionless criterions double maximum was established. The initiation of slow local criterions maximum was demonstrated to determine by avalanche elements contacts collapse and granular medium fluidization. The use of these operating conditions was put forward for raising the fine milling energy efficiency.
Keywords: подвійний максимум; сдвиговий шар; лавиноподібне руйнування контактів; тонке подріблення