Удосконалення гідропіскоструминних технологій та інструменту для капітального ремонту свердловин - Римчук, Данило Васильович (НТУ "ХПІ", 2016)
Систематизовано та удосконалено обладнання та інструмент, що складають мобільний малогабаритний комплекс для проведення ремонтних робіт у свердловині під тиском з використанням гідропіскоструминних технологій. Наведена схема облаштування гирла свердловини при розмиванні пробок у насосно-компресорних трубах. Висвітлені технології проведення робіт з ліквідування пісчаних пробок у ліфтових насосно-компресорних трубах та технології герметизації трубного простору промивальних труб при розмиві зворотнього клапана перед їх підйомом під тиском із свердловини.

Systematized and improved equipment and tools that make mobile compact system for repairs in the well under pressure, using hydrosandblast technologies. This scheme during the installation of the wellhead dilution plugs in the tubing.
Improving hydrosandblast technologies and tools for well workover
Keywords: малогабаритний мобільний комплекс; насосно-компресорні труби; промивальні труби; удосконалена прокачувана пробка; превентор; tubing pipes; drilling pipes; improved pumpedcork; preventer