Економічна сутність прогнозування: дослідження основних підходів - Жадан, Тетяна Андріївна (Житомирський державний технологічний університет, 2011)
В статті узагальнено існуючі підходи і уточнено економічну сутність терміну "прогнозування", виділено його характерні ознаки (властивості).

Existing approaches have been generalized as well as economic essence of the term "forecasting" has been specified and its characteristic features have been distinguished.
Economic essence of forecasting: research of major approaches
Keywords: прогнозування; пошуковий підхід; нормативний підхід; властивості прогнозування; генетичний підхід