Проблема професійної відповідальності молодих викладачів - Штученко, Ірина Євгенівна; Кашуба, Н. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті розглянуто поняття професійної відповідальності молодих викладачів. Досліджено різні підходи до дефініції «відповідальність». Проаналізовано психологічні чинники, що негативно впливають на професійну відповідальність. Запропоновано визначення психологічно здорової відповідальності особистості молодого викладача.

The article considers the concept of young teachers’ professional responsibility. Different approaches to the definition of “responsibility” are investigated. The psychological factors that negatively affect professional responsibility are analyzed. The definition of a psychologically healthy responsibility of the personality of a young teacher is proposed.
Problem of young teachers’ professional responsibility
Keywords: чинники професійної відповідальності; психологічно здорова відповідальність; factors of professional responsibility; psychologically healthy professional responsibility