Перспективы производства карбоната калия на Украине - Гринь, Григорий Иванович; Панасенко, В. А.; Семенов, Евгений Александрович; Очередко, Е. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглянуто основні методи виробництва карбонату калію (поташу), які використовуються в світовій практиці. Проведено критичний аналіз методів виробництва K₂CO₃. Показано, що одним з як найбільш перспективних методів є виробництво карбонату калію з використанням амінної технології. Розглянуто різні варіанти схеми амінної технології, з використанням в якості сировини хлориду калію, вуглекислого газу та діетиламіну. Зроблено вибір напрямку подальших досліджень.

Basic methods of works potassium carbonate (potash), which using in world practice are viewed. Review of methods of works K₂CO₃ are prepared. One of the most perspective methods is works potassium carbonate with use amine technology is showing. Different variants of scheme amine technology, with using by raw materials potassium chloride, carbonic gas and diethyl amine are viewed. Choice of current further investigations is made.
Keywords: производство стекла; поташ; покрытие образующегося дефицита; запасы калийсодержащего сырья