Базовые экспериментальные исследования для синтеза гибридных расчетных моделей высокоответственных машин - Чепурной, А. Д.; Глинин, Г. П.; Ткачук, Николай Анатольевич (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті наведені основні результати експериментального дослідження статичних і динамічних міцнісних характеристик напівпричепа-цистерни. Вони є базовими для створення гібридних розрахункових моделей досліджуваного класу машин (на прикладі паливозаправників).

In the paper the basic results of experimental research of static and dynamic strength descriptions of cistern’s semitrailer are presented. They are base for creation of hybrid computational models of the probed class of machines (on the example of fuellers).
Keywords: тензорезистор; цистерна; деформация; виброизмерительная аппаратура; гидросистема; топливозаправщик