Визначення впливу передпускового підігріву на показники роботи двигуна в режимі холостого ходу - Деркач, В. Л. (НТУ "ХПІ", 2014)
Пропонується порівняння роботи бензинового двигуна легкового автомобіля з підігрівом і без підігріву. Проведено експериментальні дослідження і встановлено залежність витрати палива і вмісту шкідливих речовин у відпрацьованих газах від температурного стану двигуна. Розглянуто концентрацію шкідливих речовин у відпрацьованих газах у автомобіля з електронним впорскуванням при різних температурних режимах. Отримано зменшення вмісту шкідливих речовин при роботі двигуна при використанні передпускового підігріву.

It is proposed to compare the work of the petrol engine car heated and unheated. We examine the concentration of pollutants in the exhaust gas in the car with electronic injection at different temperatures. Using a pre-heated in the engine we receive the reducing content of harmful substances.
Determination of the influence preheater on factors of the functioning the engine in mode of the castrated move
Keywords: шкідливі викиди; автомобіль; передпусковий підігрів; газоаналізатор; emissions; car; preheater; gas analyzer