Експертні системи в контексті безпеки життєдіяльності - Лю, Юйцзюнь (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Розглянуто майбутнє інформаційних та експертних систем у безпеці життєдіяльності. Акцентується увага на ролі технологій, таких як штучний інтелект та Інтернет речей, у моніторингу загроз і управлінні безпекою. Обговорюються адаптивні стратегії, підвищення обізнаності населення та етичні питання, пов’язані з конфіденційністю даних.

The future of information and expert systems in life safety is considered. Emphasis is placed on the role of technologies such as artificial intelligence and the Internet of Things in threat monitoring and security management. Adaptive strategies, public awareness, and ethical issues related to data privacy are discussed.
Expert systems in the context of life safety
Keywords: інформаційні системи; експертні системи; безпека; штучний інтелект; information systems; expert systems; security; artificial intelligence