Теоретичні аспекти управління ліквідністю та діловою активністю підприємства - Насібова, Ольга Вікторівна; Папуцин, В. М. (Мукачівський державний університет, 2017)
Статтю присвячено дослідженню економічної сутності ліквідності та ділової активності як найважливіших характеристик фінансово-економічної діяльності суб’єктів господарювання в умовах ринкової економіки. Про ведено аналіз наукових підходів закордонних і вітчизняних авторів стосовно трактування понять «ліквідність», «ділова активність». Виокремлено різновиди ліквідності та рівні ділової активності. Визначено та системати зовано фактори впливу на ліквідність та ділову активність суб’єктів господарювання.

The article is devoted to the study of the economic essence of liquidity and business activity as the most im portant characteristics of financial and economic activity of economic entities in a market economy. The analysis of scientific approaches of foreign and domestic authors concerning the interpretation of the concepts of “liquidity”, “business activity” is carried out. The varieties of liquidity and business activity levels are singled out. The factors influencing the liquidity and business activity of business entities are determined and systematized.
Theoretical aspects of liquidity management and business activity of the enterprise
Keywords: ліквідність підприємства; абсолютна ліквідність; відносна ліквідність; ліквідність активів; ліквідність балансу; ділова активність підприємства; liquidity of the enterprise; absolute liquidity; relative liquidity; liquidity of assets; liquidity of the balance; business activity of the enterprise