Становлення і розвиток науки міжнародного права в університетах України в ХІХ – поч. ХХ ст. - Бабков, М. І. (НТУ "ХПІ", 2011)
Сучасна наука міжнародного права в Україні почала розвиватися з другої чверті ХІХ ст. і стала невід’ємною частиною світової науки міжнародного права. Розквіт української науки міжнародного права припав на другу половину ХІХ – початок ХХ ст.. Автор досліджує еволюцію української науки міжнародного права, окреслює основні центри розвитку цієї науки та виділяє її головних представників.

The modern science of international law in Ukraine began to develop in the second quarter of the nineteenth century and has become an integral part of the world science of international law. The flowering of the Ukrainian science of international law began in the second half of XIX - beginning ХХ century. The author examines the evolution of Ukrainian science of international law defines the main centers of development of this science and its main representatives.
Keywords: українська наука; реформаційні процеси; державотворення; науковий досвід; юридичні науки; освіта