Юридичні задачі як педагогічний інструмент - Кузьменко, Олександр Васильович (Педагогічна преса, 2021)
Юридичні задачі за курсом правознавства є важливим і єфективним педагогічним інструментом. Вони сприяють поглибленню, розширенню та систематизації знань школярів, формуванню в них життєво необхідних умінь, стійкої позитивної мотивації навчальної діяльності, активізації пізнавального інтересу, підвищенню їхньої правової культури. У цій публікації пропонуються задачі з конститиуційного, цивільного, кримінального, сімейного і трудового права України, які доцільно використовувати при вивченні правознавства, а також за межами навчального процесу, в тому числі у виховній роботі з учнями. Зазначені задачі супроводжуються розв'язками і забезпечуються орієнтовними критеріями педагогічного оцінювання. Задачі пройшли апробацію в роботі зі школярами Харківщини під час їхньої підготовки до всеукраїнських інтелектуальних змагань з правознавства. Вони систематично застосовуються на курсах підвищення кваліфікації та методичних семінарах учителів правознавства Харківської області.
Keywords: педагогіка; правознавство; педагогічні інструменти; юридичні задачі