Діяльнісний підхід в контексті вивчення проблеми формування лідерської позиції у майбутніх інженерів - Гура, Тетяна Віталіївна; Ріпко, Ірина Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті на основі аналізу філософської, психологічної та педагогічної літератури розглядаються принцип діяльності і діяльнісний підхід. Основна увага в дослідженні зосереджена на застосуванні діяльнісного підходу як основного при формуванні лідерської позиції у майбутніх інженерів в навчально-виховному процесі у вищих технічних навчальних закладах. Проблема діяльнісного підходу розглядається з позиції філософії, психології та педагогіки. У статті визначено поняття "лідерська позиція майбутніх інженерів".

The article based on the analysis of the philosophical, psychological and pedagogical literature examines the principle of activities and the activity approach. The focus of the study is aimed at the application of the activity approach as the principal formation for leadership positions at the future engineers in the educational process in the higher technical educational institutions. The problem is considered on the basis of the philosophical aspect of the activity approach, the psychological aspects of pedagogical aspects. The article defines leadership position for future engineers.
Activity approach in the context study of the problems of formation leadership positions at the future engineers
Keywords: принцип діяльності; лідерські якості; навчально-виховний процес; технічні навчальні заклади; principle of activity