Професійна діяльність інженера - Хавіна, Ірина Валер'ївна; Праженік, Аліна Вадимівна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статі аналізуються етапи становлення та розвитку інженера як професійного діяча. Розглядається роль інженера на сучасному ринку праці. Детально розглядається та аналізується інженерне мислення та його відмінності від мислення інших фахівців.

The article analyzes the stages of formation and development of the engineer as a professional figure. The role of the engineer in today's job market. We considered in detail and analyze the engineering thinking and how it differs from the thinking of other specialists.
Keywords: мислення; ринок праці; інженерне мислення; трудова діяльність; матеріально-технічний розвиток; professional activity; engineer