Електромеханічний імпульсний пристрій електромагнітно-індукційного типу ударно-механічної і електромагнітної дії - Болюх, Володимир Федорович; Лучук, Володимир Феодосійович; Щукін, Ігор Сергійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Винахід належить до техніки захисту інформації на цифрових накопичувачах при виникненні небезпеки її витоку, при якій здійснюється знищення інформації як на підставі сигналів про спробу несанкціонованого проникнення, так і за бажанням користувача. Електромеханічний імпульсний пристрій електромагнітно-індукційного типу містить феромагнітний каркас зі знімною кришкою, всередині якого коаксіально розташовані індуктор, ємнісний накопичувач енергії, електропровідний якір, феромагнітний бойок, котушка індуктора намотана на напрямну ізоляційну втулку феромагнітного бойка і зафіксована в ізоляційному корпусі, між кришкою феромагнітного каркаса і індуктором встановлений феромагнітний якір дискової форми, феромагнітний якір фіксований відносно індуктора за допомогою пружних фіксаторів, встановлених на бокових стінках каркаса, феромагнітний бойок забезпечений упорним вузлом, який обмежує переміщення феромагнітного якоря відносно напрямної циліндричної ділянки бойка в напрямку індуктора і виконаний у вигляді ряду рівномірно розташованих відносно осі підпружинених елементів. В результаті чого досягається спрощення конструкцій і підвищення надійності пристрою, збільшення сили ударної дії на цифровий накопичувач інформації.
Keywords: патенти; винахід; захист інформації; електропровідний якір; електродинамічні сили; магнітне поле