Особливості жирнокислотного складу вітчизняного борсукового жиру - Левчук, Ірина Володимирівна; Демидов, Ігор Миколайович; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Арутюнян, Тетяна Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті зазначено необхідність дослідження фізико-хімічних показників та жирнокислотного складу борсукового жиру вітчизняного виробництва у зв'язку з широким спектром використання даного продукту у різних галузях – від традиційної медицини до харчових біологічно активних добавок. Для визначення жирнокислотного складу зразків досліджено методом газової хроматографії метилові ефіри жирних кислот. У досліджуваних зразках виявлено жирні кислоти, які є попередниками біологічно активних речовин, що відіграють важливу роль в організмі.

The article referred to the need to study physical and chemical characteristics and fatty acid composition of fat badger domestic production due to the use of a wide range of products in various fields of traditional medicine to food dietary supplements. To determine the fatty acid composition of samples studied by gas chromatography of methyl esters of fatty acids. In the samples revealed fatty acids are precursors of biologically active substances that play an important role in the body.
Features of the fatty acid composition of domestic badger fat
Keywords: борсуковий жир; насичені жирні кислоти; ненасичені жирні кислоти; омега-3; омега-6; омега-9; вітаміни; антиоксиданти; біологічно активні речовини; badger fat; saturated fatty acids; unsaturated fatty acids; omega-3; omega-6; omega-9; vitamins; antioxidants and biologically active substances