Левчук, Ірина ВолодимирівнаДемидов, Ігор МиколайовичТимченко, Валентина КузьмівнаАрутюнян, Тетяна Володимирівна2017-08-222017-08-222017Особливості жирнокислотного складу вітчизняного борсукового жиру / І. В. Левчук [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – № 18 (1240). – С. 80-84.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30929У статті зазначено необхідність дослідження фізико-хімічних показників та жирнокислотного складу борсукового жиру вітчизняного виробництва у зв'язку з широким спектром використання даного продукту у різних галузях – від традиційної медицини до харчових біологічно активних добавок. Для визначення жирнокислотного складу зразків досліджено методом газової хроматографії метилові ефіри жирних кислот. У досліджуваних зразках виявлено жирні кислоти, які є попередниками біологічно активних речовин, що відіграють важливу роль в організмі.The article referred to the need to study physical and chemical characteristics and fatty acid composition of fat badger domestic production due to the use of a wide range of products in various fields of traditional medicine to food dietary supplements. To determine the fatty acid composition of samples studied by gas chromatography of methyl esters of fatty acids. In the samples revealed fatty acids are precursors of biologically active substances that play an important role in the body.ukборсуковий жирнасичені жирні кислотиненасичені жирні кислотиомега-3омега-6омега-9вітаміниантиоксидантибіологічно активні речовиниbadger fatsaturated fatty acidsunsaturated fatty acidsomega-3omega-6omega-9vitaminsantioxidants and biologically active substancesОсобливості жирнокислотного складу вітчизняного борсукового жируFeatures of the fatty acid composition of domestic badger fatArticle