Електромагнітна сумісність технічних об'єктів і систем: стислий огляд основних нормативних документів Європейского Союзу та Федеративної Республіки Німеччини - Пантелят, Михайло Гаррійович; Мясоєдов, Павло Сергійович; Ламаш, Георгій Віталійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У червні 2022 р. Україна отримала статус країни кандидата на вступ до Європейського Союзу (ЄС). І вже наприкінці 2023 р. керівні органи ЄС прийняли рішення розпочати перемовини про вступ України до ЄС. На цьому шляху Україні необхідно провести значний обсяг реформ, у тому числі повністю адаптувати національне законодавство відповідно до європейського. Це стосується і нормативної бази щодо електромагнітної сумісності. З огляду на це, у роботи стисло розглянуто особливості, структуру та застосування сучасних нормативних документів з питань електромагнітної сумісності технічних об'єктів і систем, що діють у Європейському Союзі як на міжнародному (загальноєвропейському), так і на національному рівні. Стосовно конкретної країни-члена ЄС, у статті огляд виконується на прикладі Федеративної Республіки Німеччини (ФРН).

In June 2022, Ukraine received the status of a candidate country for joining the European Union (EU). And already at the end of 2023, the governing bodies of the EU decided to start negotiations on Ukraine's accession to the EU. On this path, Ukraine needs to carry out a significant amount of reforms, including fully adapting national legislation in accordance with European legislation. This also applies to the regulatory framework regarding electromagnetic compatibility. With this in mind, the article briefly describes the features, structure and application of modern regulatory documents on electromagnetic compatibility of technical objects and systems acting in the European Union at both the international (pan-European) and national level. Regarding a specific EU member state, the article reviews the Federal Republic of Germany as an example.
Electromagnetic compatibility of technical objects and systems: brief review of the main regulatory documents of the European Union and the Federal Republic of Germany
Keywords: електромагнітна сумісність; нормативні документи; огляд; Європейський Союз; electromagnetic compatibility; regulatory documents; overview; European Union