Вдосконалення складу шлікерних мас для виготовлення санітарної кераміки - Сальник, В. Г.; Свідерський, В. А.; Черняк, Л. П. (НТУ "ХПІ", 2008)
Наведено результати досліджень властивостей поверхні і гідрофільності глинистих компонентів мас для виготовлення санітарної кераміки і показано необхідність урахування цих параметрів як факторів впливу на процеси коагуляційного структуроутворення і технології литва виробів.

The paper gives results of investigation of surface and hydrophilic properties of clay components of the materials used to manufacture sanitary ware ceramics, and shows the necessity to allow for these parameters as factors affecting the processes of formation of the coagulation structure of slip and casting technologies.
Keywords: фарфорові маси; лужні каоліни; кварц; глина